ניווט באתר > דף הבית>

קיצורי דרך בחברה עירונית לתרבות אשדוד

המוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן

המוזיאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן

תצוגת הקבע עולמם של הפלשתים צילום אבישי פינקלשטיין

תצוגת הקבע "עולמם של הפלשתים" צילום: אבישי פינקלשטיין

לטופס יצירת קשר מקוון לחצו כאן

 

 

תערוכות מוצגות:

 

עולמם של הפלשתים | תערוכת קבע
אוצרת: גלית ליטני

התצוגה מספרת את סיפורו של הפלשתים המוכרים לנו מסיפורי התנ"ך ושהשאירו חותמם באתוס הלאומי-יהודי. התפישה הרווחת אודות הפלשתים הייתה מאז ומעולם שלילית והורגלנו לראות בהם לא יותר מאשר עם זר ואכזר. הפלשתים מוצגים במקרא כעם כובש, גס שמצוי במאבקים חוזרים ונשנים מול הכנעניים, כאשר שאלות רבות על הנסיבות להגעתם לכנען, על השתלבותם בחברה ועל תרבותם – נותרו ללא מענה וללא מידע. המחקר הארכיאולוגי שהחל במאה ה- 19 אודותם, וכן הממצאים הארכיאולוגים שנמצאו בחפירות, משלים את התמונה המלאה אודות הפלשתים.

התערוכה מציגה את סיפורם של הפלשתים מנקודת מבט אנושית המציגה את סיפורו של עם מהגר
שבשל גורמי דחיפה נאלץ לנטוש את אדמתו בחיפושו אחר אדמה אחרת, עם כל בני ביתו ומעט מחפציו האישיים. מעניין לראות כי על אף המלחמות ביניהם ופערי התרבות, הפלשתים התיישבו והשתלבו לצד בני ישראל בארץ כנען. התערוכה מתבוננת באורח חייהם ומפגישה את הצופה עם צד נוסף לזה המוכר לנו של התרבות הפלשתית.

בתערוכה כ- 140 מוצגים ארכיאולוגיים ודיגיטליים שהופכים את החוויה למרעננת וחדישה.

גוף. בגד. בית - ארעיות בעיצוב מקומי | הגלריה לתערוכות מתחלפות ע"ש יעל ויזל ז"ל
אוצרת ראשית: גלית גאון | אוצרת משנה: צפי סיון ספיבק | ע' אוצרת: לחן פריטל

ארעיות, אינה זרה לנו כעם. היא מלווה את הפרקים ההיסטוריים המכוננים, הקשים, המשמעותיים והמורכבים בתולדותינו. היא מתועדת בסיפורים, בטקסטים וביצירה המלווה אותנו לאורך השנים. השנה האחרונה, הציבה בפנינו הכרח להגיב בגוף ברוח ובחומר למצבים בהם הקרקע מתערערת, הבטחון מתערער, הוודאי הופך זר , הקבוע הופך ארעי, בר חלוף , זמני ומטלטל. רבים כל כך מצאו עצמם/ן בלי בית. ממשי ורגשי כאחד. בלי עוגן, שייכות וקהילה.

התערוכה גוף. בגד. בית מתקיימת כהשתקפות לממצאים הארכאולוגים תוצרי הארעיות שנכפתה על העם הפלשתי שהגיע לחופי הארץ. משתתפים בה בכירי המעצבים והמעצבות בארץ לצד בוגרות ובוגרים צעירים. בעבודותיהם/ן משתקפות הארעיות, הבהלה, הצער והתלישות, לצד תקווה ואנושיות, זכרון ומשפחתיות, עוגן ובית. דרך התערוכה אנו מבקשות להפנות את המבט אל תפקידה של צירה חדשה בחיי היום יום שעדיין לא התייצבו. מבית לאין בית, ממשפחה לאבדנה, מיציבות לתלישות. "ארעיות היא כוח…" טוען האוצר היפני קניה הארה, כך גם אנו, מבקשות להציע את הארעיות כנקודת מוצא ולא סיום.

התערוכה בשיתוף מרכז אדמונד דה רוטשילד
מציגים.ות: יעקב קאופמן // איריס נשר//דגנית שטרן שוקן//יובל עציוני//סטודיו רדיש// אורי שיפרין ענבי//אסתר נאלה//בלה קמינסקי//ייבגניה קירשטיין//בן מולינה//תילי ארוך//שרה שחק//טל יצחקי//ספיר ארזי//ורוניק פולקה//דניאלה שרייה//מריה מרפלד//תמיר גולדברג

 

  

צילום : אנטולי קרינצקי

המשתה הפלשתי

המשתה הפלשתי הינו חלל פעילות המעוצב בהשראת ארמון קנסוס שבכרתים, מקור מוצאם של הפלשתים עפ"י המקרא. קירותיו של החלל צבועים בצבעים חמים ומעוטרים בדימויים ואורנמנטים השאובים מעולמם של הפלשתים.

בחלל המשתה מתקיימים חוגים, פעילויות יצירה לחגים, פעילויות חינוך לילדי בתי ספר ואף הרצאות למבוגרים. אתם מוזמנים לבקר במשתה ולמצוא בו גם תלבושות ואביזרים של לוחמים פלשתים ואנשים כנענים ללבוש אותם ולשחק איתם ואף להצטלם! ( התלבושות מתאימות גם למבוגרים)

ארוחה פלשתית אותנטית - במוזיאון מוגשת ארוחה פלשתית מקורית וטעימה, שהוכנה עפ"י מחקריה של ד"ר טובה דיקשטיין, החוקרת מאכלים מימי קדם. כל מרכיבי האוכל המוצעים לפניכם נמצאו כבר אז, לפני כ 3,000 שנה, בארץ כנען. בכל משתה אנחנו מגישים סעודה צמחונית-טבעונית ובריאה המורכבת ממגוון מנות ראשונות, עיקריות וקינוח, שניתן לבחור מתוך תפריט עונתי משתנה, ומוכנות במקום על ידי מבשלת. הסעודה מלווה במשקאות קרים וחמים וגם משקאות אלכוהוליים.

לפרטים נוספים על הארוחה הפלשתית

 

צילום: יח"ץ

 

המוזאון עורך פעילויות, חוגים ואירועי תרבות במהלך השנה. לפרטים:
המוזאון לתרבות הפלשתים עש קורין ממן, השייטים 16, אשדוד. טל' 086224799
תיאום ביקורי קבוצות - אבירם אלישע: 088679720 | 0544867420

מידע כללי:
• שעות פתיחה:
יום א, ג-ה 16:00-9:00
יום ב 20:00-9:00
שישי 13:30-10:30
שבת 13:30-10:30
אתר המוזיאון: phcm.co.il
פייסבוק: המוזאון לתרבות הפלשתים
אינסטגרם: philistine_museum

מחירי כניסה למוזיאון:
תושב אשדוד: 25 ₪
תושב חוץ: 30 ₪
ילד (5-18): 15 ₪
נכה/סטודנט: 20 ₪
חייל במדים: 1 ₪
רכישת הכרטיסים מתבצעת בכניסה למוזיאון